Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Blogger Templates

AddThis

Share |

Η Χούντα στην Κίνα πάει σύννεφο... Λογοκρισία σε Facebook, Google, Yahoo, Twitter κτλ..

|


Η Χούντα στην Κίνα πάει σύννεφο...

Διασταυρώνοντας πληροφορίες από πολλά άρθρα στο internet αποφάσισα να γράψω ένα μικρό άρθρο για την Δημοκρατία της Κίνας. Το κράτος με πληθυσμό το 20% του πλανήτη στο οποίο βασιλεύει η ελεύθερη σκέψη και η ελεύθερη έκθεση απόψεων. Φυσικά και ειρωνεύομαι..

Αδυνατώ να καταλάβω τον κόσμο που κατοικεί εκεί. Πως αντέχουν τέτοια καταπίεση (click), τους βάζουν να ζουν σε άθλιες συνθήκες, ισχύει η θανατική ποινή ακόμα και για χρέη κάτω των 20.000€. Η λογοκρισία πάει σύννεφο αλλά όλοι περηφανεύονται ότι αυτή η χώρα πάει μπροστά..

Έχετε δει ποτέ Κινέζο στο Facebook?
Και ούτε θα δείτε μιας και είναι μπλοκαρισμένο. Όπως επίσης και τα youTube, Twitter, Flickr, Tumblr και πολλά πολλά ακόμα..

Από δημοσιογραφικές σελίδες είναι αποκλεισμένες: Τα νέα των Ηνωμένων Εθνών (site), η Deutsche Welle, το Wired.com. Παλαιότερα ήταν και η New York Times, ευτυχώς όχι πλέον.

Η Χούντα στην  Κίνα πάει σύννεφο...

Εκτός από τις παραπάνω, αποκλεισμένες είναι και οι: Διεθνής Αμνηστία, Human Rights Watch, Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα, Technorati, Plurk, WebShots, Dailymotion, Metacafe.

Αποκλεισμένες μέχρι το καλοκαίρι του 2009 ήταν το Yahoo, το gMail και το Hotmail.

Εκτός το IMDB
Από προχτές αποκλείστηκε και το imdb.com , επειδή μπορούσαν οι ελεύθεροι Κινέζοι πολίτες να βρούνε πληροφορίες για την ταινία "When The Dragon Swallowed The Sun" η οποία σχετίζεται με τον Δαλάι Λάμα και τους Θιβετιανούς που προσπαθούν να ελευθερώσουν το Θιβέτ από την Κίνα..

Έξω και η Google από την Κίνα
Στις 12 Ιανουαρίου στο επίσημο blog της google, η εταιρία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση της Κίνας για θέματα λογοκρισίας των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.
“Αποφασίσαμε ότι δεν είμαστε πλέον πρόθυμοι να συνεχίσουμε να λογοκρίνουμε τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στο Google.cn και τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε με την κινεζική κυβέρνηση τη βάση στην οποία θα μπορούμε να λειτουργούμε νόμιμα χωρίς φιλτράρισμα περιεχομένου”
αναφέρει ο David Drummond της Google και συνεχίζει:
“Αναγνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσουμε τελείως το Google.cn καθώς και τα γραφεία μας στην Κίνα”.
Σύντομα μπορεί να ανακαλύψουν αυτό το άρθρο με αποτέλεσμα να απαγορευτεί και το odysOnline στην χώρα του "ανατέλλοντος ηλίου". Η "Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας" θα πρέπει να αλλάξει τις δύο από τις τρεις λέξεις στο όνομα της χώρας γιατί όταν υπάρχει σε τόσο μεγάλο βαθμό λογοκρισία παύει να ισχύει ο χαρακτηρισμός "λαϊκή". Όσο για τον χαρακτηρισμό "δημοκρατία" θα κλέψω μία ατάκα του Τζoρτζ Όργουελ.
Εάν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά,
αυτό είναι να έχεις το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους
αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

b,i,a,u

Το δωρεαν προγραμμα της ημερας!

Live score για το ποδοσφαιρο!